Manifest fixesa Professorat de Religió

Manifest fixesa Professorat de Religió

El passat 19 d’octubre vam presentar un manifest demanant a la resta d’organitzacions sindicals (CCOO, UGT, JUNTS I USTEC), membres del Comitè Intercentres, el seu suport i la seva solidaritat amb el nostre col·lectiu de docents laborals de Religió. Els vam convidar a mostrar el seu rebuig envers el tracte injust i discriminatori que patim al ser l’únic col·lectiu de treballadors que no ha  estat inclòs dins el procés d’estabilització.

Els vam recordar que AMRC sempre ha signat amb l’Administració tots els acords que milloren les condicions laborals dels diferents col·lectius del personal laboral inclosos dins el Comitè Intercentres del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya: TEIS, Integradores, Educadores, etc…

El manifest que els vam presentar, del qual us demanem una lectura acurada, és el següent:

El Comitè Intercentres de Personal Laboral del Departament d’Educació

DEMANA l’equiparació del professorat laboral amb el professorat funcionari en termes d’estabilització i jornada amb la finalitat de posar fi a la precarietat dels contractes temporals i dels contractes a jornada inferior a la jornada sencera.

Vol MANIFESTAR públicament la seva solidaritat amb els companys laborals docents del col·lectiu de professors de Religió als quals, injustament, la Direcció Gral. de la Funció Pública i el Departament d’Educació han exclòs del procés d’estabilització i fixesa de les places que ocupen a les escoles i als instituts públics que depenen de la Generalitat de Catalunya.

Finalment, INSTA als responsables polítics dels departaments esmentats que reverteixin aquesta resolució i estableixin les bases d’una negociació real i sincera amb els membres d’aquest comitè, i que permetin la inclusió del col·lectiu de professors laborals docents de Religió dins del procés d’estabilització i fixesa que ha iniciat el Departament d’Educació.

Organitzacions sindicals amb representació del Personal Laboral de la Generalitat de Catalunya que recolzen aquest manifest: 

AMRC

Organitzacions sindicals que no recolzen:

CCOO, UGT, USTEC-STEs (IAC)i JUNTS

Lamentablement, i després de donar 10 dies de marge perquè puguin consultar amb els seus companys i les seves directives, les organitzacions sindicals que formen part del Comitè Intercentres, NO HAN VOLGUT SIGNAR EL MANIFEST.

Considerem que un sindicat ha de vetllar pels drets de tots els treballadors i veient la falta d’empatia cap al nostre col·lectiu pel simple fet de ser docents laborals de religió, des de l’AMRC,  no podem deixar d’estar  molt decebuts per l’actitud de  la resta de sindicats autoanomenats de “classe treballadora”, ja que nosaltres sempre hem actuat solidàriament i pensant en el bé de tots els treballadors representats al Comitè Intercentres al qual pertanyem, cosa que ells no han volgut fer amb nosaltres.

Tanmateix, ens sap especialment molt de greu la posició del sindicat Junts que no ha volgut solidaritzar-se amb el  col·lectiu que diu que representa.

Demanem als afiliats de Junts, que si estan d’acord amb el nostre manifest ho facin saber al seu delegat de referència.

Aquest fet evidencia que AMRC és l’única opció vàlida per defensar els drets dels treballadors laborals docents de religió.