La importància d’estar representat per un bon sindicat

La importància d’estar representat per un bon sindicat

Publiquem una carta d’una de les nostres afiliades.

L’objectiu d’aquest escrit no és subratllar la mala praxis que hi ha en alguns Instituts vers les classes i docents de Religió. Aquest escrit vol subratllar l’atenció i la professionalitat d’un sindicat en concret, l’AMRC, i dels seus membres, en especial, del representant del Baix Llobregat.

Fa uns pocs dies que vam començar el curs i des del minut cero ja hi havien problemes amb les classes de Religió: direcció va decidir no fer classes d’aquesta matèria al Centre, tot al·legant i, cito textualment: “no vull que hi hagi Religió al meu Centre”.

I, vet aquí el que és important. Des del primer moment i com a docent de Religió no vaig trobar-me sol en aquesta lluita per restablir els drets de tot un col·lectiu professional (vaig entendre que no era quelcom personal contra un docent, sinó contra uns drets educatius que el mateix BOE en reconeix), famílies i alumnes.

Vaig posar-me en contacte amb el meu enllaç sindical, qui va ser totalment empàtic i em va escoltar atentament amb un interès sincer i, sense perdre un segon, va posar fil a l’agulla. Després d’haver parlat amb la direcció del Centre, es va contactar amb la Cap d’Inspecció i aquesta amb l’Inspector de Zona.

Gràcies a AMRC i les consegüents gestions de la Cap d’Inspecció i de l’Inspector de Zona tot s’està solucionant favorablement i ja hi han classes de Religió al Centre, tant els alumnes com les famílies que trien aquesta opció, poden gaudir del seu dret a una educació integral.

Tothom sabem pels comunicats que ens envia AMRC que sempre estan lluitant pels nostres drets i estan aconseguint millorar les condicions laborals del professorat de Religió. I, a més, de ser eficaç en la lluita col·lectiva, també és eficaç i ràpid en la lluita a favor de cada docent i les seves circumstàncies. Per això, m’agradaria fer una crida a la importància d’estar ben representat per un sindicat que es preocupa per cadascú de nosaltres i que sap de la importància de la tasca, missió i visió que desenvolupem com a professorat de Religió. Per això és important afiliar-se perquè ningú es trobi sol i ningú vulgui trepitjar els drets que tenim com a professionals de l’educació i com a col·lectiu.

Anna

P.D.: Per motius evidents, no dono el nom de l’Institut, ja que hem arribat a una solució i, des del meu punt de vista, com a cristians cal construir i donar oportunitats perquè els que s’equivoquen, rectifiquin. Gràcies.