Orígens

La precària situació en l’àmbit laboral en què es va arribar al curs 1995-96, va fer prendre força la idea que calia fundar una Associació de Mestres de Religió d’Educació Infantil i Primària que aglutinés els mestres que impartien aquesta àrea als CEIP de Catalunya.

Cinc mestres de Terrassa es van posar en contacte amb el president de l’Associació de Professors de Religió de Secundària, el qual va animar i informar del procés que calia seguir. El 3 de Juliol d’aquell 1996 es constituïa a Terrassa la primera junta de l’A.M.R.C.

L’Associació s’ha estès per tot el territori català amb delegats que es fan presents allà on se’ls demana o necessita.

En l’actualitat l’AMRC és un sindicat amb representació als Comitès Provincials de Barcelona i Girona i al Comitè Intercentres.

Cada dia som més. Hem aconseguit força. No pararem fins que no calgui defensar res.

 

Hem aconseguit:

 contractació indefinida i estabilitat

–  el cobrament de triennis i sexennis,

–  entrar a formar part del personal laboral del Departament d’Educació

–  hem guanyat sentències judicials que reconeixen els anys treballats anteriorment.

 

El moment actual

Des d’aquell primer germen de l’any 1995 fins avui les coses han canviat molt.

La nostra situació laboral ara és la de personal laboral del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

La nostra antiguitat laboral ha estat reconeguda des del primer dia pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, però també per la Seguretat Social, amb els beneficis que això implica a l’hora de la jubilació.

La realitat dels col·lectius de primària i secundària s’han apropat molt i això ha fet que l’Assemblea General de l’AMRC decidís obrir l’Associació, també, als companys de secundària.

Objectius

  • Dignificar la figura del mestre de religió.
  • Normalitzar l’ensenyament de l’àrea de religió.

En resum, tal com diu l’article 4 dels Estatuts: “L’Associació té com a finalitat principal la defensa dels interessos laborals i professionals dels seus associats”.

Serveis

Centre de recursos

L’AMRC disposa de materials tant de primària com de secundària a disposició de tots els socis. Són materials creats pels propis que mestres i que aquests han decidit compartir amb els seus companys.

També s’ofereixen materials i enllaços a través d’Internet.

Assessorament legal

Especialment en temes relacionats amb la jubilació i el reconeixement d’antiguitat.

Assessorament per tràmits administratius

L’AMRC ofereix assessorament a l’hora de presentar i tramitar documentació davant l’administració tant a nivell de grup com casos individuals.

Formació

L’AMRC organitza cursos de diverses temàtiques tot responent a les necessitats i interessos del professorat. Aquests cursos són reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


L’AMRC estem treballant des de 1996 en favor del col·lectiu de docents de religió de Catalunya tant en l’aspecte laboral com professional.